zondag, augustus 24, 2008

Weekendje Vianden dag 2

Vandaag wat langer uitgeslapen. Weer lekker ontbijten met broodjes, eitje, jammetje, koffie. We halen een wandelkaart bij de TouristInfo. De toeristenshopjes zijn gewoon open op zondag dus we lopen nog een kort rondje.


Dan rijden we naar het kasteel van Vianden. We kopen kaartjes en gaan naar binnen. Het is best een aardig kasteel, maar het is wel heeeeel rigoreus gerestaureerd! Alles is gestucked en geschilderd alsof het een doorzonwoning in een vinex-wijk is. In Luxemburg hebben ze een heel andere visie op monumentenzorg dan bijvoorbeeld in Amerika, waar ze ruines weer begraven in de grond om ze te bewaren. Aan de andere kant is er al aan het kasteel verbouwd en gerestaureerd sinds 300 na christus de Romeinen de eerste fundamenten legden, dus het is alleen maar een mooie traditie om gewoon lekker door te bouwen.

Als we iedere hoek van het kasteel gezien hebben, doen we een wandeling door de heuvels om het kasteel. Eerst komen we bij het eindpunt van de Telesiege (kabelbaan) daar is een leuk terrasje en we drinken er een koffie. Er is een heel mooi uitzicht over de stad en het kasteel.


Na de wandeling beginnen we langzaam aan de terugrit. We stoppen nog even bij een grote kledingzaak waar Tom nog een hemd en een broek scoort. Bij een drankenwinkel slaan we nog een doos lekkere lokale biertjes in. Dan rijden we naar huis. een geslaagd weekendje weg!

Geen opmerkingen: