maandag, september 19, 2011

Dolomieten & Iseo: pompoenfeest

Zondag is het pompoenfeest in Sale Marasino een dorpje op 10 minuten rijden van Iseo: Sale in Zucca. Nou zijn wij dol op pompoenen, dus een pompoenfeest kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan! We besluiten er sochtend heen te gaan voor Jonas' zn slaapje als het nog koel is, zodat we smiddags als het warm is weer lekker in het meer kunnen duiken.

Er is een wedstrijd welke boer de grootste pompoen aanlevert. De pompoenen liggen op het dorpsplein in een rij naastelkaar. Afantoe komt er een aanhanger met een nieuwe pompoen erop. Mannetjes lopen dan zenuwachtig doorelkaar en met een heftruck wordt heel voorzichtig de pompoen op zn plek gelegd.

Van Blog


Tom gaat helemaal los met de camera en maakt een hele uitgbrede fotoreportage van de pompoenen. Gelukkig mogen Jonas en Eefje er ook nog een keer op.

Van Blog


Er is een marktje met boeren produkten en er zijn oude ambachten.. heel veel hapjes met pompoen. Bij een kraampje vragen 2 dames of Jonas een hapje pompoencake mag proeven, hij vindt het erg lekker. Dus moeten we er eentje kopen natuurlijk :)
Als souvenir krijgt Jonas 2 sambaballen in de vorm van bijen, hij is er erg mee in zn nopjes.

Van Blog

1 opmerking:

Pieternel en Karel zei

Hallo Jonas.
Wat een grote pompoenen hè en dan die cake die ze er van kunnen maken, en nog lekker ook!!!!
En dat alles met mooi weer zo te zien.
Goeten uit Assen.