zaterdag, september 17, 2011

Dolomieten & Iseo: Seiser alm

Vandaag gaan we naar de Seiser Alm. Dit is de grootste bergweide van de alpen, het is een soort hoogvlakte met bergen aan de randen, waaronder de Schlern. 6 jaar geleden hebben we vanaf hier de Schlern beklommen, maar dat is een beetje te gek om met Jonas op je rug te gaan doen.
Omdat er markt is op de Seiser Alm krijgen we korting om met de kabelbaan omhoog te gaan, dat is dan weer mooi meegenomen!
De markt stelt niet veel voor en is een markt zoals je zoveel ziet in kleine italiaanse dorjes. We wandelen naar Saltria en nemen dan de afslag naar de Tuenne hutte. Dit is een heel simpel klein berghutje en we drinken er lekkere cappo met een groot stuk strudel. Er komt ook nog een koetsje met een paard aan met een stel italianen met een kinderwagen erop.
Van Blog


Van Blog


We lopen via de Panoramahutte terug naar de kabelbaan en nemen de gondel terug naar de parkeerplaats. Weer terug in ons appartementje gaat Jonas slapen en Tom hardlopen. Na het eten gaan we lekker buitenspelen, de laatste avond op de boerderij, want morgen gaan we weer verder trekken

Geen opmerkingen: