zaterdag, september 17, 2011

Dolomieten & Iseo: Vols am Schlern

Vandaag gaan we voor het eerst de rugdrager uit proberen. Vorige vakantie heeft Jonas er 2x maar eventjes in gezeten en deze vakantie zijn we vastbeslten om meer te gaan wandelen.
's morgens gaan we een testritje doen naar het dorpje. Naast het dorpje ligt de st. Petersbuhl, een klein heuveltje met daarop een kerkje uit de 12e eeuw. Eromheen lopen koeien en geitjes. Vanaf de heuvel heb je een mooi uitzicht op het dorpje. Het is een bijzondere rustgevende plek.

Van Blog


Van Blog


Van Blog


Als we terugkomen doet Jonas lekker een slaapje en eten we een broodje. Inmiddels is het heerlijk warm weer geworden. Dan gaan we wandelen naar de Volser weiher, een paar kleine meertjes aan de voet van de Schlern. Het is zo'n 40 minuten wandelen vanaf de Funtnatscherhof. Het is wel vrij steil omhoog en Tom heeft het maar zwaar met de rugdrager.
Maar boven bij het meertje gaan we lekker even uitblazen. Er is een steiger waar mensen liggen te zonnen. We lopen met onze voeten door het water, maar dat is zo koud dat je je voeten even niet meer voelt!

Van Blog


Na onze pauze wandelen weer terug naar de boerderij waar we lekker nog even buiten spelen met Jonas.

Geen opmerkingen: