woensdag, september 21, 2011

Dolomieten & Iseo: Valle Camonica

Gisteren zijn we ook nog verhuisd naar een nieuwe plek... vanwege het gras... gelukkig hebben we nu een veel mooiere plek met uitzicht op het meer! En met hele leuke buren! Achter ons staat een piepklein Eriba-caravannetje met een Duits gezin met 2 kleine kindjes Patrick en Anna. Jonas is al snel dikke vriendjes met ze. En naast ons staat een Duits stel met Paul, een babietje van 4 maanden... alleen, Paul is geen mensenbaby maar een hondenbaby! Jonas en Paul zijn dol opelkaar en kunnen heel lief samen met de bal spelen.

Van Blog


Van Blog


Vandaag gaan we een tocht maken door het Valle Camonica, dat is het dal ten noorden van het Iseo-meer. Een deel van deze vallei behoort tot het natuurpark Adamello-Brenta en er liggen hier nog behoorlijke bergen van zo'n 3000m. Bij het dorpje Nardo is een wandeling uitgezet langs prehistorische rotstekeningen. Er is hier echt helemaal niemand, maar de wandeling is echt spectaculair. Je loopt in het "wild" langs allerlei rotstekeningen die echt duizenden jaren oud zijn.

Van Blog


We zien wagens met ossen, mannetjes op paarden, huisjes, rare beesten.. zelfs een soort aliens... erg bijzonder!
Van Blog


Ook in het Valle Camonica ligt een natuurreservaat waar rode bosmieren enorme hoge nesten hebben gebouwd. We gaan er even kijken, maar we kunnen geen nesten vinden en omdat het al laat in de middag is gaan we maar weer terug naar de camping.

Dit was alweer onze een-na-laatste dag!
onze laatste dag hebben we loungend aan het meer doorgebracht en toen was onze heerlijke vakantie alweer voorbij.

1 opmerking:

Pieternel en Karel zei

Hallo Jonas.
Leuk zo in de natuur hè en ook nog een lief hondje ontmoeten.
Ga zo door!!!!
Groeten uit Assen.