zaterdag, april 28, 2012

Tenerife - Dagje dierentuin

Ja wij zijn echte dierentuinfans, dus we moeten we naar de dierentuin van Tenerife "Loro Parque" waar overal reclame voor gemaakt wordt met de slogan "el must de Canarias". We rijden om half tien de parkeerplaats op en.. zijn de allereerste auto aldaar! Maar alle andere bezoekers komen aan met touringcars vanuit hun resorts dus het is niet echt een bijzondere prestatie. Voor het eerst maken we hier kennis met de stereotype Tenerife-tourist. Jonas wordt vertroeteld door rijen Duitse oma's en opa's. Het is een prachtig park. Er is heel veel aandacht voor beplanting en belichting, overal loopt personeel rond om gazonnetjes te maaien, perkjes te harken, ramen te wassen. Voor de pinguïns is er echt een prachtig verblijf waarbij er sneeuw uit het plafond komt. Je wordt op een soort rolband langs de pinguïns vervoerd. Het is een soort droomvlucht maar dan met pinguïns.
Van knuff
Verder hebben ze een show met dolfijnen, eentje met orka's en eentje met zeeleeuwen. Wij hebben de dolfijnen en de orka's gezien. Vooral de orka's waren erg indrukwekkend als ze uit het water sprongen en daarbij enorme golven veroorzaakten. De mensen die op de eerste rijen zaten waren dan ook helemaal doorweekt.
Van knuff
Van knuff
Daarna gingen we lekker pizza eten in een restaurantje. In Spanje eten ze middags pas laat en warm. Heel gezellig, zo kunnen we dus middags uiteten met Jonas en zitten we toch lekker tussen de locals, want Nederlandse toeristen eten natuurlijk om 12u een broodje met kaas uit de supermarkt.
Van knuff
Jonas krijgt een leuke pinguinknuffel die de rest van de vakantie een enorm succes blijkt de zijn. Pinguin vliegt door de auto, wordt vriendjes met Eland en Koe en drinkt ook gezellig een kopje thee.
Van knuff

Geen opmerkingen: