donderdag, april 26, 2012

Tenerife - huisje tussen de bananen

Na een lange zoektocht op het internet had Eefje eindelijk een acceptabele accommodatie gevonden. Ver weg van het massatoerisme, in de natuur, een appartement met 2 slaapkamers, met zwembad, strand op loopafstand, dorpje op loopafstand... een zwaar eisenpakket! In Buenavista del Norte staat tussen de bananenplantages een mooi huis, wat verdeeld is in 4 appartementen. Eromheen ligt een prachtige tuin met zwembad en tropische planten. Wij krijgen het appartement op de begane grond, met niet alleen 2 slaapkamers, maar ook 2 badkamers! Het is verreweg het ruimste en luxueuste huisje wat we ooit gehad hebben. Er is een grote flatscreen tv .. een broodrooster, tosti-ijzer.. sapcentrifuge aaahh zoveel beter dan de Italiaanse huisjes waar je al blij bent 2 botte messen te vinden in een la waarvan het frontje erafvalt als je hem te hard dichtdoet. Er is een pannenset die vele malen uitgebreider is dan die die we thuis hebben en er is zelfs een servies voor de zondag met gouden randjes.. en kristallen wijnglazen.
Van knuff
En dan de tuin.. er is een poort met een oprijlaan, en daarnaast staan avocado-, limoen-, citroen- en mangobomen. Dan kom je langs het zwembad met ligstoelen en palmbomen eromheen.
Van knuff
Van knuff
Je kunt langs het huis doorlopen naar de achtertuin die een prachtig uitzicht op zee biedt en op de golfbaan van Buenavista. Die is prachtig aangelegd en er is bijna niemand dus dat is geen straf. In de tuin staat een waterput en er zijn mooie planten. Het lijkt alsof er gras groeit, maar het is geen gras, het is een soort stugge kruipplant die goed tegen de droogte bestand is. Iedere plant wordt geïrrigeerd met zijn eigen tuinslangetje of sproeiertje wat uit een groter reservoir vandaankomt.
Van knuff
Van knuff
Aan de andere kant van het huis loopt een kloof. Terrassen met palmbomen en citroenbomen gaan trapsgewijs diep de kloof in. Aan de overkant van de kloof beginnen de bananenplantages. Sommige delen ervan zijn afgedekt met een soort zeil, van de bomen die niet afgedekt zijn, zijn de bananentrossen ingepakt in blauwe plasticzakken. De plantages zijn ommuurd met grove slordig gemetselde muurtjes. Niet meteen een fraai gezicht, niet zo mooi om naar te kijken als bijvoorbeeld een olijvenboomgaard.. maar wel authentiek en echt en niet-toeristisch en na een week vond ik het ineens toch wel mooi, vooral bij deze zonsondergang.
Van knuff

Geen opmerkingen: