donderdag, april 26, 2012

Tenerife- Schotland met palmbomen

Tijdens de eerste 2 dagen die we in ons huisje doorbrengen is het weer niet zo mooi als gehoopt. Het waait heel erg hard en boven de bergen hangen onheilspellende donkere wolken. Aan het eind van de middag vallen wat spatjes regen, ondanks de donkere wolken hebben we geen echte regen gehad. Maar natuurlijk moeten we wel eropuit, naar buiten, wandelen en in de tuin spelen met een vestje aan. Door het donkere weer lijkt het net of we in Schotland zitten en of een grapjas een paar palmbomen in het landschap neergezet heeft. We bekijken wat dorpjes en standjes in de buurt. Buenavista del Norte heeft een eigen strandje met mooi aangelegd boulevardje. Er is een leuk hip restaurant met lekkere koffie en taart. Alleen jammer dat de golven zo op de kust beuken dat je nat wordt als je op kant langs de zee loopt.
Van knuff
Los Silos is ons buurdorpje met naar het schijnt veel Duitse emigranten. Ook hier een leuk boulevardje met restaurantje, lekkere koffie met taart. Maar hier is weer geen zandstrandje, alleen maar rotsen.
Van knuff
We bezoeken ook Garachico, een dorpje in de buurt. Hier zijn in de lavarotsen een soort zwembaden uitgehakt. Maar door de hoge golven ziet het er niet echt aantrekkelijk uit om te gaan baden. Het is wel een leuk dorpje en we spotten hier zowaar de eerste toeristen en de eerste souvenirwinkel. Alleen zijn op Tenerife de openingstijden van de winkels nog wat extremer dan in Zuid-Italie. Sommige winkels gaan al om 11u dicht en gaan pas om 17u weer open! Wat zijn dat nou voor tijden! Sta je daar om 15u met je ziel onder je arm. Dan rest er niks anders dan maar weer een koffie en taart te gaan nuttigen...
Van knuff
Van knuff
Van knuff

Geen opmerkingen: