zondag, april 29, 2012

Tenerife - stranden

En het blijft mooi weer! Daarom gaan we ook lekker een paar keer naar het strand. Een dag rijden we naar het toeristische stadje Los Gigantes. Wat een drukte in verhouding tot ons rustige slaperige dorpje. Het strandje La Arena heeft goede voorzieningen voor kleine kinderen. Je kan makkelijk je buggy meenemen op het strand en er is een prachtig gebouwtje met douches en kleedhokjes. De branding is nog vrij heftig, flinke golven met grote kiezelstenen erin. Tom gaat wel lekker zwemmen, maar Eefje en Jonas blijven spelen in het zand.
Van knuff
We rijden ook nog een ochtendje naar het strand La Caleta wat vlak bij ons in de buurt ligt. Het is een zandstrandje in een rustig baaitje met weinig golfslag. We zoeken er stenen en spelen met de emmer en de schep. Wij gaan er lekker pootje baden en Jonas kan ook in de getijdenpoeltjes pootjebaden.
Van knuff
Van knuff
Van knuff
Op onze allerlaatste dag gaan we nog even het echte supertoeristische strand opzoeken bij Las Americas. Die avond zullen we naar huis vliegen en we willen nog even de laatste dag vieren. Dus gaan we eerst lekker eten in een restaurantje. Jonas kan daar op de foto met een mooie papegaai ("Paai!")
Van knuff
Daarna duiken we ook nog even lekker de zee in.
Van knuff
Dan is het tijd om naar het vliegveld te gaan om weer naar huis te gaan. Dat was nog eens een lekkere en veelzijdige vakantie. We hebben veel gezien, maar ook lekker geluierd. Het was niet te saai, maar ook niet te (in)spannend... We zijn er goed in geslaagd om het massatoerisme te mijden en we waren erg gelukkig met ons prachtige appartementje. We hebben alleen maar de westkant van Tenerife gezien, dus ooit als we oud en grijs zijn kunnen we nog eens terug voor de andere helft.

Geen opmerkingen: