donderdag, april 26, 2012

Tenerife - de heenreis

Op zondagmiddag 4 uur zou ons vliegtuig vertrekken naar Tenerife. We vertrekken om half twaalf van huis en Jonas valt volgens plan in de auto in slaap. Hij wordt weer wakker bij Schiphol, goede timing! We checken onze koffers in en gaan dan lekker een hapje warm eten. Jonas krijgt bij het restaurant een vlaggetje met een vliegtuig erop en hij vindt het geweldig. We gaan naar het panoramaterras en Jonas wordt helemaal wild van het vliegtuig wat er staat. Hij zwaait met zn vlag en roept heel hard "vliegtuig!" en "hoog!" het is erg schattig om te zien.
Van knuff
In het vliegtuig gaat het ook best goed. Jonas moet eigenlijk op schoot, maar er is zowaar ruimte om met zn drietjes naastelkaar op 2 stoelen te zitten. Of Jonas gaat afentoe even staan; op de grond of op onze knieën. We lezen lekker boekjes en hij kletst met onze buurvrouw.
Van knuff
Om negen uur landen we op Tenerife, waar het een uur later is dan in Nederland. We halen ons huurautootje op van Cicar cars, een locale autoverhuurder. We krijgen een refund van 18 euro omdat de tank halfvol is en blijkbaar is de benzine hier zo goedkoop dat je daar een halve tank benzine van kunt kopen! Met behulp van de tomtom rijden we naar ons hotel van die nacht, het Hostal Carel. We blijven hier maar 1 nachtje omdat we verder geen zin hebben om nog ver te rijden naar ons huisje in het noorden van tenerife. We hebben een enorme grote hotelkamer met een babybedje met alles erop en eraan. De kamer is groot en licht, er is een koelkast en een mooie badkamer. Het meubilair is wel een beetje aftands en op het bed ligt een ouderwetse sprei, dekbedden kennen ze hier niet! De volgende ochtend gaan we lekker ontbijten in het barretje onder het hotel. Het lijkt een beetje op een oude smidse, er staan een klein dik mannetje met een enorme grote zwarte baard rondom zijn hoofd en hij spreekt alleen Spaans. Het voelt al heel authentiek! Behalve wij zijn er nog 2 andere klanten, mannen alleen, het is hier duidelijk niet erg toeristisch! Onze smid maakt voor ons een lekker ontbijten met croissants en kaas en jam en Canarische bananen. Om het zware ontbijt te laten zakken maken we even een ommetje over het strandje. Er staat een waterig zonnetje en een paar mensen nemen een duik in de zee. Voorzichtig doen we een eerste pootje-baad. Dan pakken we onze spullen en beginnen we aan de 2 uur durende tocht door de bergen om bij ons huisje te komen.

Geen opmerkingen: