zondag, april 29, 2012

Tenerife - El Teide

De vulkaan El Teide is de hoogste berg van Spanje. Het is een slapende stratovulkaan, de 3 na hoogste in de wereld. De andere 2 hoogste vulkanen hebben we gezien op Hawaii, dus was nu deze aan de beurt. Het is 1,5 uur rijden van ons huisje naar het nationaal park El Teide. We vertrekken bijtijds, maar na 20 min rijden ligt Jonas ineens weer heerlijk te slapen in de auto. Dat komt toch wel goed uit, kunnen we lekker doorrijden! Het weer is beter dan het de dagen ervoor was, het is mistig met een waterig zonnetje. Als we bij het kabelbaanstation komen hangt er een briefje op dat er boven geen uitzichten zijn vanwege de mist. Het is daarom heel erg rustig bij de kabelbaan. We besluiten toch maar met de kabelbaan naar boven te gaan, want anders hebben we voor niks zover gereden. En we weten natuurlijk niet of het nog beter gaat worden deze vakantie. We hijsen Jonas in de rugdrager, kopen een kaartje en gaan naar boven. Je komt met de kabelbaan op 3500 mt. Je kan vanuit daar 2 korte wandelingen maken van een uurtje. We kiezen er eentje uit en gaan op pad.
Van knuff
Bij het uitzichtpunt zien we vaag in de mist de krater van de Pico Viejo. Jonas kan even uit de rugdrager een stukje stappen bij het uitzichtpunt en dan gaan we weer terug.
Van knuff
Van knuff
We gaan even lunchen bij het Parador Nacional, het oude hotel wat in het nationaal park staat. We hebben helemaal het gevoel weer in Amerika te zijn met zo'n oud stoffig hotel in zo'n droge woestijnige omgeving. Dan gaan we de wandeling lopen bij Los Roques de Garcia. Dit zijn een aantal mooie ge-erodeerde rotsen die ook weer erg Amerikaans aandoen. Jonas gaat een stuk in de rugdrager mee, maar op de terugweg mag hij een stuk zelf lopen en dat vindt hij geweldig.
Van knuff
Dan is het tijd om weer in de auto naar huis te gaan, het was een heerlijke dag in een prachtige omgeving!

Geen opmerkingen: