zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: dagje dierentuin

De camping ligt tussen Lucca en Pistoia in en Pistoia heeft een dierentuin... dus moeten we erheen. Want je leert een land pas goed kennen als je er de dierentuin bezocht hebt!

De TomTom stuurt ons er heen over een bizar landweggetje met kleine bruggetjes, door achterafveldjes, langs composthopen ... is hier echt ergens een dierentuin??? Ja!! Verrek, daar is hij! Ineens draaien we een enorm parkeerterrein op.. vrijwel leeg. Een oud mannetje vraagt 2 euro parkeergeld aan ons en wijst ons de ingang, aan het einde van de horizon linksaf zo'n beetje.
Van knuff


Het is een bossig terrein met flink hoogteverschil. De kern van de dierentuin is oud, met zielige kleine verblijven en eromheen hebben ze nieuwere verblijven gemaakt. Maar niet in de volgorde waarin je dat meestal ziet. Eefje zou de "hogere" dieren en de publiekstrekkers eerst een mooi nieuw verblijf geven en daarna nog eens kijken wat je met de rest gaat doen... Maar hier staan de olifant, giraf, neushoorn en nijlpaard in een piepklein en zielig oud onderkomen.. terwijl de pelikanen en de steenbokken reusachtige nieuwe verblijven hebben. Eigenaardige keuzes wel.
Van knuff


Al met al een dierentuin met niet zoveel hoogtepunten. Voor papa en mama waren de hoogtepunten de goedkope koffie (1 euro voor een latte macchiato) en de werkende gratis wifi. En voor Jonas was het hoogtepunt deze fraaie roze kattenauto waar hij meerdere malen heel erg lang in gezeten heeft.
Van knuff

Geen opmerkingen: