zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: dagje naar Lucca


We hebben al veel gezien van Italie, maar we waren nog nooit in Lucca geweest. En Eefje wou er altijd al eens heen. Dus eigenlijk was dat min of meer het hoofddoel van de reis geworden. Maar zoals dat vaker gaat romantiseer je het misschien een beetje teveel, kan het op een gegeven moment de verwachtingen toch niet helemaal waar maken wellicht...

Lucca ligt echt heel dichtbij de camping en we rijden er zo heen, ook nog eens naar een lege goedkope parkeerplek die daadwerkelijk dichtbij het centrum ligt. Wat een geluk! 
We hebben een stadswandeling bij ons uit een reisgidsje en proberen deze een beetje te volgen. Jonas gaat soms een stukje aan de hand meelopen en soms een stukje in de buggy. Heel erg soepeltjes eigenlijk! 
Van knuff

Maar toch wil Lucca ons niet echt grijpen, het is allemaal te vers gestuc-ed en geverfd, te gepolijst. En de studenten op fietsen zijn net iets te nonchalant hip en we voelen ons oud. Nieuwe trends gespot: Mannen met lang haar in een knotje op het hoofd; Toeristen die foto's maken van de stad met hun ipad.

Van knuff

We eten wat op een terrasje waar allemaal jongeren nonstop met hun telefoon spelen en praten over facebook. Tja niet dat wij zoveel anders zijn, maar we krijgen de gratis wifi niet aan de praat en dan is het extra balen. Gelukkig heeft Jonas goeie zin en eet hij zijn hele tosti op. Dan doen we nog een wandelingetje over de stadsmuur. Wel leuk, een soort langgerekt park met uitzicht over de stad. Eigenlijk zouden we het moeten gaan hardlopen, maar we hebben geen spullen daarvoor bij ons. Misschien toch een reden om nog eens terug te gaan.

Van knuff

Geen opmerkingen: