zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: de heenreis

Voor het eerst zijn we dit jaar via Frankrijk naar Italie gereden en niet via ons oude vertrouwde Duitsland. Voorheen gaven we altijd de voorkeur aan Duitsland... maar waarom eigenlijk? Hard rijden mag bijna nergens meer en er zijn zoveel "Baustelles"  en "Staus"  en "Reifeteilen auf der Fahrbahn" ...
Van knuff
 Frankrijk is eigenlijk heel goed bevallen, op alle parkeerplaatsen gratis schone wc's en gratis wifi. Best lekkere koffie's overal... ze praten er alleen wel Frans he, dat blijft lastig. Tot Eefjes grote verbazing kan Tom zo een heel gesprek voeren met de pompbediende over zijn tankpas die niet werkt en dat bij een pompstation terug de stroom was uitgevallen... zelfs de meterstand rolt er zo uit in het Frans. Bijzonder hoor, een natuurkundige met een talenknobbel.
Van knuff

Jonas vindt de heenreis ook prima. We hebben een voetbal meegenomen in de auto en zo kunnen we bij iedere stop lekker een stukje voetballen. Verder vermaakt hij zich met het lezen van zijn Bobo-boekjes en het luisteren naar de Bobo-cd, de Efteling-cd's en alle kinderliedjes die we hebben meegenomen. We kunnen die liedjes nu werkelijk dromen en Jonas kan ze ook vrij goed zelf zingen nu.
Om 20u savonds aan het einde van de eerste reisdag komen we aan in hotel Alte Post in Wassen, vlak voor de Gotthard tunnel. Een aantal jaar geleden hebben we hier ook gelogeerd en het is nog even sfeervol en knus als toen. We drinken nog een lekkere grote Weizen Bier en Jonas en zijn rendier delen een appelsap en rollen dan ons bed in. Jonas gaat ook heel lekker slapen in zn eigen kampeerbedje.
Van knuff


De tweede reisdag gaat eigenlijk ook prima. Tikje File bij de Zwitsers/Italiaanse grens. En die vervelende ringweg bij Milaan is ook altijd een beetje een bummer. Er is nergens een stopplek waar je kunt voetballen, overal is druk verkeer en is het levensgevaarlijk om Jonas los te laten lopen. Gelukkig zijn er wel veel mooie vrachtwagens om naar te kijken.
We besluiten om helemaal door te rijden naar Toscane. Stiekum hadden we ook plannen voor Ligurie, maar als het rijden zo goed gaat, dan moeten we ook maar "all the way" gaan. Het laatste stuk van de route is erg mooi, de weg van Parma naar la Spezia voert door een prachtig rustig berggebied met wijdse vergezichten. De weg van La Spezia naar Pisa voert langs de marmergroeves van Massa-Carrara en de zee.
Van knuff

De eerste camping die we aandoen is meteen een goeie, camping  belsito bij Montecatini-Terme. vanaf de snelweg rij je 10 minuten door lelijke industrie, vervallen kantoorgebouwen en samengeraapte woonwijkjes zoals Italie daar vol mee staat. Dan ineens draai je een groene heuvel op vol olijfbomen met prachtige uitzichten op idyllische dorpjes en 5 minuten later ben je op camping Belsito.
Het is een terrassen camping die over een heuvel ligt en het lijkt wel alsof ze er iedere paar jaar een paar terrassen bijgemaakt hebben. Het onderste gedeelte is een beetje gedateerd, maar daar staan hoofdzakelijk campers en caravans. naarmate je hoger de heuvel op gaat wordt het uitzicht steeds mooier. Daar staan de tentkampeerders en daar is ook mooi nieuw sanitair en een prachtig superdeluxe zwembad! Het tentenveld bovenaan de camping is vrijwel leeg en wij kiezen een mooi plekje in het midden, naast het zwembad, zodat Jonas naar hartelust kan voetballen. Heel idyllisch zo tussen de olijfbomen en zoveel ruimte om ons heen! Zo mooi hebben we bijna nog nooit gestaan op een Italiaanse camping!
Van knuff


1 opmerking:

Lenie zei

Nou, dat ziet er wel heel relaxed uit zeg !!
Lijkt ons een fijne vakantieplek en dan de zon erbij, kan niet meer stuk!
Lenie