zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: Dagje Pisa

Vannacht heeft het heel hard geregend. Als Eefje de volgende ochtend de koffie uit het boodschappenkrat wil pakken slaakt ze een harde gil. Er zit een kikker tussen de boodschappen! Tom en Jonas halen voorzichtig de kikker uit het krat, maar die springt met een grote boog zo weer de voortent in. Eefje jaagt hem er weer uit, gezellig zo'n kampeer-kikker.
Van knuff


Dan gaan we naar Pisa. Het gaat beduidend minder soepel als ons bezoekje aan Lucca. Parkeerplek vinden is lastiger en Jonas is in een minder goed humeur. We zijn zn speen en zn rendier vergeten en hij wil slapen in de buggy maar dat lukt zo niet. Dus dan maar snel een speen kopen bij de Italiaanse Prenatal en wat heenenweer wandelen in de hoop dat hij gaat slapen.
Van knuff


Helaas.. het mag niet baten. We gaan op een terrasje een pizza eten en daar knapt hij wel wat van op. Genoeg in elk geval om een beetje van de scheve toren te kunnen gaan genieten. We wandelen over het plein langs de kerk en de toren en langs alle toeristenkraampjes.

Van knuff


Bij een toeristenkraampje mag Jonas zijn eigen miniatuur-toren kopen. Hij is er helemaal trots op. De rest van de vakantie moeten zijn auto's en treinen rondjes om de toren rijden en vertelt hij honderduit over de scheve toren van Pisa die omvalt.
Van knuff


Het valt ons op dat de marktkooplui een stuk minder aggressief zijn dan 5 jaar geleden. Hebben ze de moed opgegeven door de crisis? Of vallen we niet meer in hun doelgroep omdat we nu een klein kind hebben? We snappen er niets van, maar vinden het ook niet echt erg dat we nu rustig kunnen wandelen zonder lastiggevallen te worden!

Geen opmerkingen: