zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: dagje strand

De camping ligt ook maar drie kwartier van het strand. Toch wel leuk om voor 1 dagje echt Italiaans naar het strand te gaan. We rijden naar de boulevard van Viareggio. Het is zondag en het is een drukte van jewelste, de hele regio is hier aan het flaneren. Mooie oude hotels en palmbomen.. maar geen uitzicht op zee! De zee zit verstopt achter de lelijke gevels van de "strandtenten" waar je je strandstoel moet huren..... alle stranden zijn privé bezit en er moet voor betaald worden om erop te mogen. Maar goed, dat wisten we en we willen dat gewoon een dagje meemaken, dus Eefje reserveert in haar beste Italiaans " due sdraie e un' ombrellone" (2 ligstoelen en een parasol).
We krijgen een bonnetje waar het nummer van onze plek op staat en een gelikte italiaanse badmeester-achtige meneer begeleid ons domme toeristen er naar toe... rij 2 plek 12, we hadden het zonder hem nooit gevonden :)
Van knuff

Het strand bestaat uit rijen en rijen van dit soort parasols met leunstoelen. Om de paar rijen zit er een strandwacht en ligt er een reddingsboot klaar.. heel grappig. Och, het heeft wel wat zo voor een keertje. Jonas speelt lekker met zijn graafmachine in het zand en hij speelt zelfs even met een Italiaans buurmeisje. Als we honger krijgen bestelt Eefje voor een habbekrats een stapel broodjes waar je bang van wordt bij het vage eethuisje van onze strandtent. In een houten keetje staan 4 man reusachtige hammen en kazen te verwerken tot prachtige gerechtjes. Het smaakt supergoed in elk geval.

Van knuff


Aan het eind van de dag durft Jonas onbevreesd in de golven te springen en durft Eefje onbevreesd met een Italiaanse buurvrouw te kletsen. Het was een succesvol dagje cultuursnuiven!

Geen opmerkingen: