zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: regen in Pistoia

He wat is dat natte spul allemaal wat er uit de lucht valt.... is dat regen? He getsie.. wat zullen we nu eens gaan doen dan?
Dus gingen we naar Pistoia, de stad het dichtst bij de camping, maar eentje die niet hoog op ons lijstje stond. Onterecht zo bleek, want wat was het er mooi! Een Florence in het klein, rustiger en beloopbaarder maar bijna net zo sfeervol.

Van knuff


Het is markt. Jammer, aan de ene kant maakt het het levendiger en drukker, maar italiaanse markten zijn verder een verzameling van rotzooi. Als je geen grote hoeveelheden groente wilt kopen (en dat wil je eigenlijk nooit in een tent) en geen goedkope kousen, lelijke onderbroeken, uitelkaarvallende pyjamas etc etc... heb je er verder niks te zoeken.
Van knuff


Helaas regent het onophoudelijk en dus gaan we om 12u op een terrasje zitten voor een lange en uitgebreide lunch. We nemen bruschetta vooraf en een enorm bord "spaghettose" (grote spaghetti) met kaas en pepersaus als hoofdgerecht. Voor Jonas hadden we alleen bruschetta, maar natuurlijk hoeft hij die amper terwijl hij smult van de pasta, zul je altijd zien.
Van knuff


We nemen Jonas mee de duomo in. Hij is enorm onder de indruk en hij fluistert zelfs voor het eerst, heel schattig. Dan lopen we nog even naar het 12e eeuwse ziekenhuis voor een fotootje in de regen...
Van knuff



Geen opmerkingen: