zondag, september 23, 2012

Kamperen in Toscane: default dag kampeergenot

Eigenlijk verlopen alle dagen vanonze vakantie grofweg volgens hetzelfde schema... rust, regelmaat en relaxen!  Dus daarom hier even een algemene beschrijving van hoe onze dag eruit zag. Het enige grote verschil is de "activiteit van de dag" en die zal ik hierna in losse posts beschrijven:

Als Jonas smorgens wakker wordt kruipt hij lekker bij papa en mama tussenin op het luchtbed. Papa en mama moeten dan verhaaltjes vertellen over het kleine Draakje ("Draak tellen!") die ook aan het kamperen is met zijn papa en mama en toevallig bijna dezelfde dingen meemaakt als wij. Dan gaat mama zich eerst zelf aankleden en komt daarna terug om haar mannen uit bed te sleuren.


Als we allemaal aangekleed zijn gaat het broodjes-haal-ritueel beginnen. We moeten naar het winkeltje lopen wat onderaan de heuvel ligt. Jonas loopt met papa aan de hand en mama loopt met een lege buggy de heuvel af naar beneden. Eerst moeten we 2 poortjes door die allebei benoemd moeten worden. Jonas vraagt dan "Poort door?" en wij zeggen "Ja.. we gaan de poort door!". Dan komen we langs een paal met luidsprekers. Iedere dag weer wil Jonas weten wat het zijn en lacht hij heel hard als we net doen alsof we hem omroepen "Attentie attentie, wil Jonas naar de receptie komen?". Daarna komt een steil stuk naar beneden met een paar afwateringsgootjes waar Jonas steeds een grote "drakenstap" overheen moet nemen. Regelmatig geeft hij er op dit stuk de brui aan en wil hij liever in de buggy verder.Op naar het volgende hoogtepunt en dat is de tractor in het tractorhuis! De baas van de camping en zijn hulpje rijden de hele dag een beetje rond op een tractor en doen onduidelijke onderhoudsdingen waarvoor ze veel woorden en gebaren nodig hebben. Smorgens vroeg staat de tractor nog in het oude vervallen schuurtje en Jonas zegt dan "Even tractor zien!"
Van knuff
Dan komen we eindelijk bij het winkeltje aan. Achter de toonbank staat een chagrijnig vrouwtje die alleen Italiaans spreekt en achter de kassa zit haar even chagrijnige man die alles in het Engels doet. Een gezellig stel zo op de vroege morgen. Jonas mag daarna de zak met broodjes dragen of we zetten hem met zak en al in de buggy.
Van knuff
Als we , dezelfde rituelen herhalend, eindelijk weer bij onze tent zijn aangekomen schijnt het zonnetje meestal heerlijk en kunnen we in een t-shirtje voor de tent ontbijten. Koffie en zachtgekookt eitje erbij en genieten maar! Na ons hele uitgebreide vakantie-ontbijt gaan we nog even een boekje lezen, afruimen, afwassen, tassen inpakken, een luier verschonen, zwaaien naar de tractormannen, voetballen en dan is het wel tijd om iets te gaan doen.
Van knuff
Dus op dit moment gaan we activiteit  X doen, die als losse blogpost hieronder beschreven wordt. Gemiddeld kwamen we zo tussen 13u en 16u terug op de camping. Precies nog tijd genoeg voor een duik in het heerlijke zwembad! Wat een prachtig zwembad was dat, met heerlijke bubbelbaden, massagestralen,fonteintjes en prachtig uitzicht niet te vergeten. Het kostte eigenlijk gewoon moeite om je van het zwembad los te rukken en nog iets te gaan doen "Ah joh, laat dat Pisa maar zitten, zo'n scheve toren is toch niet zo boeiend, dit zwembad is veel gaver!"
Van knuff
Bij het zwembad was ook nog eens een barretje waar je cappuchino's en andere drankjes kon halen. Zo zaten papa en mama dan aan een lekkere koffie als Jonas zijn banaantje of koekje at. Tussen het zwemmen door kon Jonas ook heerlijk een boekje lezen, bijvoorbeeld zijn nieuwe dierenboek, waarmee hij andere badgasten vermaakte door luidkeels over de amoerpanter, de luiaard de tapir en andere beesten te kletsen.
Van knuff
Na het zwemmen gaan we lekker even douchen en dan lekker rozig eten koken. Tijdens het koken speelt Jonas braaf in zijn stoel met zijn autos op de tafel.
Van knuff
We koken pasta met groente of we grillen groente met brood en kaas en 1x bakken we zelfs aardappelen om Jonas een plezier te doen. na het eten willen we natuurlijk een toetje, maar dat kunnen we niet goed houden in een warm tent, dus dan gaan we weer de heuvel af naar het winkeltje wat gelukkig tot 20u open is. Met weer exact dezelfde rituelen als smorgens vroeg. Wat een pret! Soms gaan we geen yoghurt halen maar lopen we door naar het restaurant en eten we daar een ijsje en/of een lekkere koffie. En we genieten van de uitzchten en de avond die valt en de mooie sterrenhemel.


Weer terug bij de tent is het bedtijd voor Jonas, die gaat lekker onder de wol. papa en mama gaan dan nog even een boekje lezen onder het genot van een of meer drankjes ...

Geen opmerkingen: