donderdag, oktober 03, 2013

vakantie in Zweden - bij Sietske en Bas!

De volgende reisdag hoefden we maar 4,5 uur te rijden om bij Sietske en Bas aan te komen. Maar helaas werd dat veel langer door de hele heftige regenval. Bij Gavle zijn we de harde regen beu en stoppen we bij een heeel groot winkelcentrum om boodschappen te doen. Er is een heel hip koffietentje waar we luxe taartjes snoepen en een heel leuk interactief computer spel op de grond waar Jonas heel lang heen-en-weer rent en zo toch ook zn beweging heeft.
Bij Sundsval staat er een echte file en regent het zo hard dat we stapvoets rijden. Wel rijden we in 1 keer helemaal goed en vinden we het witte huis na de afslag Galsatter in 1x! Wat een bijzonder weerzien!

Sietske en Bas hebben hun slaapkamer afgestaan aan ons en slapen zelf in een zij-kamertje. Wat een luxe voor ons. Jonas mag samen met Ivan in het brandweer-stapelbed slapen. Hij vindt het geweldig!

Helaas hebben we de regen echt meegenomen onderweg.. bij Sietske en Bas had het helemaal nog niet geregend, maar een paar uur na onze aankomst barstte het los en werd het zo'n beetje 3 dagen niet meer droog. Gelukkig vonden we voor Jonas ook een mooi Zweeds fleece-gevoerd regenpak zodat hij lekker met Ivan en Boris mee kon spelen in de tuin!

De eerste dag hebben we de tuin verkend (en daar hadden we echt wel een poosje voor nodig!) Ook hebben we Ivan en Jonas hengels gegeven voor hun verjaardagen en een eerste poging gedaan tot vissen, maar die ochtend in elk geval zonder resultaat. We visten in het meer wat in de achtertuin ligt van Sietske en Bas! Dat ziet er al heel gaaf en ruig en authentiek Zweeds uit en dat is dan nog maar de achtertuin. Tja wij kunnen ook wel vissen in onze achtertuin, maar dat is toch een beetje anders natuurlijk.

Uitzicht vanaf het huis van Siets en Bas naar het meer aan de overkant

Met nieuwe regenlaarzen moet je natuurlijk wel in de plassen stampen!

Het meer in de achtertuin van Sietske en Bas bij mooi weer


Geen opmerkingen: