maandag, oktober 14, 2013

vakantie in Zweden - de dierentuin

En wij zijn gek op dierentuinen, dus ook deze vakantie moesten we perse naar een dierentuin. Het werd Nordens Ark, op een klein uurtje rijden van de camping. Het ligt op een soort berg in een bos aan een fjord. Je hebt meer het idee dat je een mooi aangelegde wandeling aan het doen bent dan dat je in een dierentuin loopt. Het is wel een lange wandeling en ook best koud in de schaduw.

Bij de amoertijger is een enorm mooi uitzichtpunt in het zonnetje. Man, wat is dat een eind lopen om dat verblijf hier, dat beest heeft hier meer ruimte dan die paar die nog in het wild leven.


Hier zien we dan ons eerste en enige rendier van deze vakantie


De amoerpanter had babies en werd gevoerd. De verzorgster hield van tevoren een lang praatje in het Zweeds waar we niks van begrepen, maar het was wel een mooi gezicht toen ze uiteindelijk gingen eten.


Smiddags op de camping was de Lekland (speeltuin) open. Die was de vorige dagen dicht vanwege het naseizoen, maar hij zag er heel spectaculair uit met enorme piratenboten en octopussen en hangbruggen. Jonas vond het er geweldig. Ineens was het ook best wel druk op de camping geworden met allemaal Noorse campers. In Noorwegen was blijkbaar de herfstvakantie al begonnen en dit was blijkbaar een fijn uitje.


Geen opmerkingen: