maandag, oktober 14, 2013

vakantie naar Zweden - naar de westkust

Dan trekken we weer verder uit Yttermalung. Wat een avontuur! Het is zo afgelegen.. we zoeken een plek om koffie te drinken en pas 2 uur later vinden we iets wat open is; een muf jaren 70 hotel waar het ontbijtbuffet nog staat waar wat oudjes vieze drap zitten te eten. We kunnen er een mokje vullen uit koffie kannen op warmhoudplaatjes, brrrr, heel pittoresk!

In de middag komen we in Arvika. Het regent en het is maar 5 graden. We eten er lekkere pizza's voor lunch in een restaurantje. Dan rijden we een stukje door Noorwegen, maar dat valt een beetje tegen. De dounanier aan de grens is onvriendelijk en wil helemaal weten waar we allemaal geweest zijn en waar we heen gaan. En in Noorwegen staan allemaal grijze stenen huizen en zijn de eland-borden ook heel anders. Gek dat je ook in zo'n landelijk gebied de grens tussen de twee landen zo duidelijk kan zien

Als we weer terug de grens over komen bij Nordby komen we bij het grootste winkelcentrum van Zweden, waar we even stoppen voor wat entertainment voor Jonas. Daarna rijden we in een halfuurtje naar ons vakantiepark Dafto bij Stromstad

Daar blijkt dat we een lekke band hebben.. rumble. Het is koud, de caming is verlaten, de koffie is op, Eefje wordt er een beetje somber van. Gelukkig is de band de volgende morgen in een wip gemaakt en zijn we allemaal weer vrolijk!

Om Jonas een middagslaapje te laten doen gaan we een eindje rijden over de schiereilandjes die achter de camping liggen. Veel vakantiehuisjes en priveweggetjes, je mag eigenlijk nergens parkeren om van het uitzicht te genieten, maar dat doen we dan stiekem toch ;) Het is een heel mooi pittoresk kustgebied.


Bij het huisje gaan we lekker spelen met Jonas zn nieuwe dieren, die hij gekregen heeft in het grote winkelcentrum. Het is zo lekker in het zonnetje dat Tom gewoon zn trui uitdoet!




Geen opmerkingen: