donderdag, oktober 03, 2013

Vakantie in Zweden - tussenstop

Vandaag gaan we 5 uur rijden naar een camping die halverwege de route Gothenburg en Kramfors ligt.
Als we van de boot af komen krijgen we notabene een alcoholcontrole; er zijn veel Zweden die zich vol laten lopen met de goedkope alcohol die op de boot verkrijgbaar is!

Het eerste stuk weg is nogal saai, wat velden en boerderijen en industrie en heeel veel reclame voor Mac Donalds. Bij gebrek aan iets beters lunchen we bij een Burger King, waar Jonas een poosje kan spelen in een mini-binnenspeeltuintje.

Het laatste uur wordt de route interessanter, smallere weggetjes, ruigere natuur, en eindelijk kunnen we dan wat van die meren zien waar Zweden zo beroemd om is!

Als we bij de (Nederlandse) camping komen hangt er een briefje op de deur van de receptie dat de eigenaars even weg zijn maar dat ons huisje gewoon open is en dat we erin kunnen. Tja dat kan hier gewoon natuurlijk! Er zijn een handjevol andere gasten op de camping en die avond worden er nog een paar huisjes bezet.
Omdat het pas 4 uur is en we bang zijn dat het elk moment weer kan gaan regenen, gaan we meteen maar even de benen strekken. De camping ligt aan een klein meertje met een strandje. Jonas wil graag op alle grote stenen klimmen en alle bootjes bekijken.
Er is een heus wandelpad langs het meer en we wandelen een klein stukje. Er staan hier al wel heel veel paddestoelen!
Dan gaat het toch regenen en gaan we knus onze bedden inrichten en wat simpels koken. In het huisje staan 2 stapelbedden en Jonas vindt het weer helemaal leuk om bij ons te slapen! Voor het slapen gaan maken we nog even een avondwandelingetje met de hoofdlamp.

Geen opmerkingen: