maandag, oktober 14, 2013

vakantie in Zweden - de terugreis

De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken. Vanaf de camping is het 2 uur rijden naar Goteborg waar de veerboot ligt. Maar we hoeven er pas om 17u te zijn, dus we gaan eerst nog wat leuks doen. We maken een tripje naar het Havets Hus in Lysekil, een aquarium bij een vissersdorpje ook op zo'n mooi schiereiland. Net als het Technikhus is het heel charmant, kindvriendelijk, over nagedacht. Er is een binnenspeeltuintje, heel veel aquariums en een deel waar kinderen zelf aan zeedieren mogen voelen. We aaien een zee-egel en zeesterren en Jonas pakt een grote schelp beet die zelf uit zn hand springt en wegflappert!

 

Als we alle vissen uitgebreid gevoeld en bekeken hebben gaan we nog wat eten op het dakterras met een prachtig zeezicht. Nog een rondje langs het water en dan is het echt tijd om naar de boot te gaan.



Het lijkt wel een heel andere boot als op de heenreis (was niet zo) veel drukker, veel meer eetgelegenheden open en we vinden zelfs een speelkamer waar Jonas op een boot kan spelen.
Gek want de heenreis was op een zaterdag en nu was het zondag. Misschien dat de Noorse herfstvakantie het verschil maakt. Er zijn best veel kindjes aan boord ook.


Tussen de wolken zien we toch een staartje van de zonsondergang

Jonas had het best wel koud, maar hij vond het ook leuk om alle lichtjes en boten en vuurtorens te zien die voorbijkomen

1 opmerking:

pieternel en Karel zei

Hallo allemaal.
Dat is weer een mooie vakantie,
hou vol zo!
Groeten.