maandag, oktober 14, 2013

vakantie in Zweden - de bronstijd

In het gebied waar we nu zitten zijn allerlei historische zaken te zien; rotstekeningen, opgravingen, grafheuvels... dat vinden wij altijd wel erg leuk! Dus nemen we Jonas mee naar het Vitlycke museum in Tanumshede. Het is compact en klein en heel leuk voor kinderen. 


Er is ook een soort openlucht gedeelte bij met boerderijen uit de vikingtijd, er is een mooi zwaard en veel kindvriendelijke info over de rotstekeningen. Buiten is er zelfs een speciaal kinderdagverblijf in het thema van de bronstijd, waar kinderen de hele dag in hun overalls een beetje door het openluchtmuseumpje struinen met houten speelgoed, heel verantwoord....

Jonas zn favoriete rotstekening; een dinosaurus

Hier zie je dus een walvis en boten. Grappig, vorig jaar in Italie hebben we rotstekeningen uit dezelfde tijd gezien, die hier ook echt op leken, maar dan met jagers en beren, want in de dolomieten heb je geen boten en walvissen.


We eten een appeltje bij een viking grafheuvel in de buurt, best wel indrukwekkend (de auto is van mannetjes die het gras aan het maaien zijn)

Weer thuis doen de mannen even een ontspannende yoga-sessie

Smiddags schijnt het zonnetje en lopen we naar het strandje van de camping. Je kan het niet zien op de foto, maar achter die bocht ligt een vrij troosteloos veld vol lelijke stacaravans die heel dicht opelkaar staan. Waarom zou je in een land met zoveel ruimte nou net daar een stacaravan willen? Als je even verder loopt langs het strandje is het best mooi.

En het lijkt weer helemaal niet op onze zee, er is geen branding, maar er liggen wel schelpen en kwallen. Heel grappig.

Geen opmerkingen: