donderdag, oktober 03, 2013

vakantie in Zweden - Technichus

Omdat het zo regent doen we noodgedwongen de overdekte uitjes eerst. De tweede dag van onze logeerpartij gaan we naar een tropisch zwemparadijs Paradiset in Ornskoldsvik. Het stadje en de rit er naar toe doen ons denken aan Ijsland. Bizar om dan toch in een tropisch zwemparadijs terecht te komen daar. vanuit het zwembad zien we een stroom van vrachtwagens met boomstammen langsrijden richting het noorden. We zitten al zo noordelijk maar blijkbaar is er nog meer daarboven. De kinderen vinden de glijbanen prachtig en het is heel leuk de jongens zo met zn drie├źn bezig te zien plonzen. Helaas zijn de foto's van het uitje een beetje mislukt.

De derde dag van onze logeerpartij gaan we naar het Technichus in Harnosand, een soort technisch museum met proefjes en dingetjes, maar toch ook een soort speeltuin. Een plek waar spelen een leren op een natuurlijke manier bijelkaar komen!
Als we net binnen zijn vinden de jongens deze prachtige dinosauruspakken, en ze doen ze het hele bezoek niet meer uit!

Een hele mooie vulkaanuitbarsting

Met brainball kun je door hersenactiviteit een balletje besturen, heel innovatief!

Als je de leeuw op zijn billen slaat, laat hij een harde wind ;)

Maar Harnosand en Ornskoldsvik zijn dus best grote steden waar je alles hebt. Zelfs gewoon een Lidl met dezelfde producten als die bij ons om de hoek. Ik had helemaal niet verwacht dat het hoge noorden nog zo druk bevolkt zou zijn en dat je er alles bij de hand zou hebben!

Geen opmerkingen: