zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: aankomst

We ontbijten heerlijk in ons pension in Biberwier. Er staat al een kinderstoel klaar voor ons in de ontbijtzaal. Jonas vindt het geweldig al die mensen die bij ons mee-eten aan het ontbijt; dat hebben we thuis niet! Op het genante af zit hij alle gasten uitgebreid te bestuderen.
We eten ons alledrie vol met lekkere kaasjes, broodjes en yoghurtjes.
Dan is het tijd om weer op pad te gaan. Onder weg stoppen we een keer om te tanken, maar het blijkt niet zo'n goede plek om te picnicken, want er is alleen asfalt en geen schaduw. Tom en Jonas doen er even een paar gymnastiekoefeningen.
Van gardameer 2011
Bij Trento-Nord vinden we een mooie stop met een speelterreintje en gras en bomen. In de schaduw rollen we ons kleedje uit en eten we een broodje. Jonas gaat nog even met Tom op een wip-beest en bestudeerd uitgebreid de andere kindjes die hier spelen. Veel Nederlandse kindjes op weg naar het Gardameer!
In een kleine 4 uurtjes rijden we naar Lazise, daar gaan we zoeken naar een camping. Maar wat een schrik zeg, wat zijn de campings hier groot en lelijk! Op piepkleine plekjes staan caravans en campers in lange rijen naastelkaar geprakt. Niemand is met de tent hier, geen groen, amper gras ... op de enige vrije plek zijn 2 mensen hun honden aan het uitlaten.. lekker fris. Het huilen staat Eefje nader dan het lachen.. zijn we hiervoor zo ver gereden? Na 4 campings bekeken te hebben zijn we moe en bezweet en zijn we het zat.. de volgende camping nemen we hoe dan ook en dan zien we daarna wel weer verder. Het is camping La Rocca tussen Garda en Bardolino. Dat is een meevaller! Het is wel een grote camping, met animatie en duitssprekende receptie, maar er zijn hier mooie bloemen en planten.. en andere tenten en grote plekken gescheiden door hegjes! Omdat het een terrascamping is valt ook niet zo op dat het zo groot is, je ziet voornamelijk bomen. De camping bestaat uit 2 delen, het deel met grote stacaravans is aan de andere kant van de weg. Je hebt dus eigenlijk niet echt last van die "nep-kampeerders" in hun luxe stacaravan.
We gaan de tent op zetten terwijl Jonas een Nijntje-koekje eet en het gras verkent.
Van gardameer 2011
In het campingwinkeltje doet Eefje een paar boodschappen en Tom kookt een lekker maaltje waarvan we alledrie smullen. Jonas gaat lekker slapen in zijn bedje en wij genieten van een warme zomeravond en zonsondergang aan het romantische meer.
Van gardameer 2011

Geen opmerkingen: