zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: Dierentuin

De dag na het verschrikkelijke onweer is het sochtends fris en bewolkt. We besluiten dat het een mooie dag is om naar de dierentuin te gaan. Het Parco natura viva ligt in Bussolengo, op maar 20 minuten rijden. De entree is wat duurder dan bijvoorbeeld van blijdorp, maar daar staat wel tegenover dat je gratis kunt parkeren.. wat een verademing, gratis parkeren bij een dierentuin!
Er is een deel safari en een deel dierentuin. We doen eerst het safari-gedeelte, maar omdat het weer is gaan regenen doen de beesten niet echt spannende dingen. Een paar giraffen schuilen onder een afdakje, leeuwen liggen in hun hol, gnoes staan lekker hooi te eten aan een ruif. Jonas kijkt wel met belangstelling uit het raampje, hij ziet wel dat dit best apart is, zo'n giraf langs de kant van de weg.
Dan gaan we de tuin in. Het is een heuvelachtig terrein en soms moet je behoorlijk hard duwen om de kinderwagen vooruit te krijgen. We doen eerst het sentiero d'africa, dit is het nieuwste gedeelte met hele ruimte verblijven. Ze hebben er een groepje nijlpaarden die lekker in hu vijver kunnen dobberen en een heleboel herrie kunnen maken. Ze zijn erg grappig.
Van gardameer 2011
Verder zijn er allerlei coole roofvogels en een grote groep chimpansees.. hele rare vieze witte slangen...sneeuwluipaarden... mooie grote galapagos schildpadden... Jonas vindt de neusbeertjes wel erg leuk en zij hem ook!
Van gardameer 2011
.
Er is ook een kinderboerderijgedeelte waar je geitjes kunt knuffelen, dat vindt Jonas ook wel leuk.
Van gardameer 2011
Als afsluiter krijgt Jonas van ons een mooie galapagosschildpad-knuffel mee waar hij de rest van de vakantie lekker mee knuffelt.
'sAvonds doen we Jonas voor het slapen gaan lekker in badje. Handig hoor zo'n luxe bad op de camping. Hadden we thuis ook maar zo'n handig badje op werkblad hoogte!
Van gardameer 2011

De rest van de avond blijft het gelukkig droog en komt de zon nog door. Wat een afwisselend weer hebben we toch deze vakantie!
Van gardameer 2011

Geen opmerkingen: