zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: de heenreis

Om half 7 rijden we van thuis weg. Tom Eefje en Jonas gaan helemaal naar het Gardameer om te kamperen! Tom heeft de auto heel mooi ingepakt. Jonas zit lekker in zijn nieuwe autostoel met allemaal leuke nieuwe speeltjes bij zich. Eefje kan als ze zich omdraait lekker met hem kletsen en spelen en zijn snottebellen afvegen, want Jonas is nogal verkouden op het moment dat we wegrijden.
Er is een wegafsluiting ergens bij Stuttgart en we worden over de RechtsRheinische autobahn gestuurd en dan via Wurzburg, Kempten zo over de Fernpass naar Biberwier, een klein dorpje in Oostenrijk waar we een hotelovernachting geboekt hebben.

Het is lekker weer en de reis gaat voorspoedig. Jonas heeft het naar zijn zin, hij speelt met zijn speeltjes en doet lekker lange slaapjes.
Om 10u stoppen we bij Limburg (Duitsland) en rollen daar ons picknickkleed uit zodat Jonas even kan kruipen en een fruithapje kan doen. Wij tanken even bij met koffie.
Van gardameer 2011

Om een uur of 1 stoppen we nog een keer en daar eten we een broodje. Jonas kan weer even lekker kruipen. Dan is het ineens nog maar 2u rijden naar Biberwier! De eigenaresse van pension Alpspitz heeft voor ons een appartement met 2 slaapkamers! Wat een luxe! We hebben ook een lekker balkon met prachtig uitzicht op de bergen. Biberwier ligt in een skigebied, maar in de zomer gebeurt er blijkbaar weinig. De enige gasten zijn allemaal op doorreis naar Italie.
Voor het avondeten kunnen we naar Hotel Alpina, maar dat wordt gerund door Nederlanders, dan maar naar Hotel Goldenen Lowen... Jonas kan lekker in een kinderstoel zitten en hij krijgt zn eigen portie met kasespatzle! We eten lekker en Jonas zit er zo gezellig bij aan tafel. Hij is helemaal gefascineerd door een groep bikers die naast ons zitten en met hun zware stemmen en bulderend gelach nogal intimiderend over komen. Gelukkig kunnen ze ook lief lachen en zwaaien naar ons boefje.
Van gardameer 2011

Na het eten gaat Jonas lekker slapen en Tom en Eefje genieten op het balkon van de zonsondergang in de bergen. Een heerlijke overnachtingsplek, zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: