zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: Parco delle Cascate

Vandaag gaan we echt wandelen met Jonas in de rugzak. Omdat we eerst een beetje willen wennen en niet meteen de hoogte in willen besluiten we te gaan naar het Parco delle Cascate. Dit park ligt in de uitlopers van de dolomieten, de Monte Lessini. In een dal liggen verschillende mooie watervalletjes op loopafstand vanelkaar. De inwoners van het naastgelegen dorpje Molina hebben dit handig uitgebuit door er een barretje bij te maken, een picnickweide en een paar goedgemarkeerde wandelroutes.. en natuurlijk een kassa waar je kaartjes moet kopen! Maar alleen de weg naar Molina is al prachtig en heerlijk rustig.. een heel verschil met de drukte op de kustweg bij de camping. Vanaf de parkeerplaats buiten het dorp moet je eerst het hele dorpje doorlopen en afdalen door een kersenboomgaard om uberhaupt bij de ingang te komen, al een wandeling op zich!
Van gardameer 2011
Het park zelf is op een hek en de kassa na toch nog best ruige natuur te noemen. De paden zijn steil en rotsachtig en spekglad door de modder. Gelukkig maar dat we onze bergwandelschoenen aan hebben. Eefje vindt het maar niks zo glad en steil met Jonas in de rugzak. Jonas daarentegen vindt het prachtig en vermaakt zich opperbest; ondeugend lacht hij vanonder zijn zonnekap naar zn moeder als die weereens staat te jammeren dat ze niet verder naar beneden durft.
De watervallen zijn best spectaculair te noemen, we krijgen er een beetje een Amerikaans gevoel van; het had zo in Yosemite kunnen zijn.
Van gardameer 2011
Na 2 uur vindt Jonas het welletjes en zet het op een brullen. Dan is het tijd voor een picnick op het kleed en een schone luier. Na de lunch hebben we weer nieuwe energie voor de klim terug naar de parkeerplaats.
Als we de parkeerplaats afrijden is Jonas al in dromenland. Onderweg gaat het heel erg regenen. We stoppen bij een supermarkt waar Eef inkopen doet voor savonds.
Gelukkig is het op de camping droog en kunnen we lekker lang buiten zitten voor de tent

Geen opmerkingen: