zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: Monte Baldo

We willen nu toch wel weereens een echte berg op! Vanaf onze camping is het ruim een halfuur rijden naar het dorpje Malcesine. Vanaf daar kun je met de kabelbaan de Monte Baldo op. Dit is een bergkam met toppen van 2200 meter hoogte.
Van gardameer 2011

Als we in Malcesine aankomen schijnt de zon, maar als we naar boven gaan met de kabelbaan wordt het al bewolkter. Tegen de tijd dat we boven zijn regent het op de top. Het traject van de kabelbaan bestaat uit 2 delen, halverwege moeten we overstappen op de volgende gondel. Vroeger zouden we misschien halverwege uitgestapt zijn om de rest te gaan lopen.. of hadden we een enkeltje genomen naar boven en waren we naar beneden gewandeld. Maar dat zit er nu niet meer in met onze kleine man op Toms' rug. Maar hij vindt het superleuk in de kabelbaan en hij lacht iedere keer als we een beetje een zwieper maken en Eefje haar maag voelt omdraaien.

Van gardameer 2011

Boven op de berg regent het dus en we drinken eerst een cappucino in de berghut in de hoop dat de bui overwaait. Daarna is het inderdaad even droog en we wandelen een stukje langs een alpenweide en genieten van de frisse berglucht. Echter in de bergen achter ons onweert het en we zien de bliksemflitsen en horen de donder. We lopen niet echt rustig.. bovendien gaat het ook weer harder regenen. De wolken trekken ineens in rap tempo de berg over richting het meer. Helaas moeten we toch besluiten om niet verder te wandelen en weer naar beneden te gaan. Wat jammer!

Van gardameer 2011
Nou ja, het lag in elk geval niet aan Jonas dat we deze vakantie maar weinig in de bergen gewandeld hebben.. het lag echt alleen maar aan het weer!
In Malcesine regent het kei en keihard als we beneden komen. We voeren Jonas een boterhammetje onder een afdakje, maar we moeten vluchten als de dakgoot waar we onder zitten overstroomd. Als we naar de camping rijden raken we weer een beetje voor op het onweer en kunnen we nog heel even genieten van de zon. Als we willen gaan eten begint het te regenen, maar het lukt nog net om wat te koken voor het echt doorzet.
Van gardameer 2011
Toch komt het onweer ook onze kant op en die avond valt er in korte tijd zoveel regen dat onze voortent vol water komt te staan. Gelukkig hebben we onze spullen op tijd in de auto kunnen zetten en bleef de binnentent droog. Jonas vindt het hardstikke spannend en is aan het kraaien van plezier in zn bedje. Rare jongen!!
Van gardameer 2011

Geen opmerkingen: