zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: dagje uitrusten

Na zo'n lange reis gaan we even een dagje lekker relaxen.
Jonas is al vroeg wakker, nieuwsgierig gluurt hij uit z'n Deryan-tentje naar papa en mama. Later deze vakantie leert hij zelf de rits open te maken en over mama heen op het luchtbed te kruipen. Heel gezellig om half 7 sochtends!
Eerst gaat Eefje zich aankleden, dan komt ze terug om Tom en Jonas op te halen. Er is handig baby-sanitair in de wasruimte met een verschoningskussen en een babybadje. Alles we allemaal aangekleed en opgefrist zijn gaan we ontbijt halen. Het campingwinkeltje heeft iedere ochtend verse broodjes en we maken er een ritueeltje van om met zn drietjes broodjes te kiezen. De Italiaanse winkeljuffrouwen vinden Jonas helemaal geweldig en hij wordt bestookt met liefkozingen. Ook Duitse dames op leeftijd en kleine hollandse meisjes blijven aan de kinderwagen plakken. Op sommige dagen kost het moeite om het winkeltje weer uit te komen!
Dan gaan we lekker ontbijten met verse koffie en broodjes en een krantje in het zonnetje.
Van gardameer 2011
Na het ontbijt is Jonas al zo moe dat hij lekker nog even een slaapje gaat doen. Tom en Eefje lezen een boek en maken plannen voor wat daarna gaat gebeuren. Na het slaapje besluiten we naar Garda te gaan lopen. De camping ligt aan een voetpad langs het meer. Je kunt van de camping naar het dorpje Garda (1 km) of naar Bardolino (2,5 km) lopen. Eigenlijk is dat heel gezellig, om meteen vanaf je camping lekker te kunnen wandelen zonder weer meteen in een hete auto te moeten stappen. Er staan mooie (palm)bomen langs de weg en leuke terrasjes. In Garda is een leuk haventje en zijn smalle straatjes met kleine winkeltjes.
Van gardameer 2011
Heerlijk relaxed struinen we door Garda. Als we honger krijgen gaan we op een terrasje zitten en nemen we een pizza. Jonas krijgt brood met olijfolie en de champignons van Eefs pizza. Supergezellig zo met zn drietjes.
Van gardameer 2011

Terug op de camping is het te warm voor Jonas om te gaan slapen. Dus besluiten we eens om het zwembad te gaan bekijken. Je kan ook in het meer zwemmen, maar dat lijkt ons niet zo geschikt voor babies. Het zwembad is eenvoudig, maar precies goed voor ons. Voor Tom en Eefje is er een rechttoe-rechtaan baantjes-trek-zwembad en voor Jonas is er een klein spetterbadje met een soort luiaard en een toekan die water sproeien.
Van gardameer 2011
Jonas krijgt er niet genoeg van. Hoewel het water niet verwarmd is en best fris, blijft hij maar rondspetteren en hij wil eindeloos onder de sproeibeesten heenenweer gedragen worden. Wat een pret! Door al dat plonzen is hij lekker afgekoeld. Als we teruglopen naar de tent valt hij heerlijk in slaap.
Van gardameer 2011

Geen opmerkingen: