zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: Verona

Helaas regent het deze morgen als we wakker worden. We halen broodjes met de paraplu en eten ze op in de tent. Op de agenda staat een bezoekje aan Verona. De stad van Romeo en Juliet is maar een halfuurtje rijden bij ons vandaan. 10 jaar geleden zijn Tom en Eefje daar geweest op hun eerste vakantie samen. Natuurlijk moeten we Jonas nu meenemen naar deze romantische plek.
Het stortregent onderweg, het duurt even voor we een parkeergarage gevonden hebben, maar ja het regent toch dus wat geeft het. Met de regenhoes om de kinderwagen en een paraplu in de hand lopen we door de stad.
Van gardameer 2011
Ongelofelijk dat we hier destijds een kleine week in doorgebracht hebben! In de regen en met een kinderwagen is het ineens niet zo heel aanlokkelijk. Kleine winkeltjes hebben trappen en geen lift. De enige verschoonruimte die we kunnen vinden is een klein openbaar toilet wat een verschoningskussen in het raamkozijn heeft liggen.. zucht.
We bekijken de arena, het balkon van Juliet en het piazza del'erbe. Dan hebben we het eigenlijk wel weer gezien.
Van gardameer 2011

We strijken neer op een terras voor de arena. ze blijken er allemaal lekkere biologische gerechten te hebben. Tom besteld een salade met heerlijke mozzarella en Eefje een omelet met kaas en kruiden. Jonas smikkelt heerlijk met ons mee. De ober die ons bedient en alle Duitse dames op het terras zijn helemaal vertederd. De uitgebreide lunch maakt ons bezoek aan Verona toch nog tot een goed einde.
Van gardameer 2011

Terug op de camping aangekomen blijken we buren te hebben gekregen. Een Duitse familie is neergestreken met tenten en busjes en hebben de plek naast ons in gebruik genomen als "woonkamer" met 2 partytenten waaronder een keuken en een eethoek zijn ingeruimd. In eerste instantie baalde Eef er een beetje van; daar gaat onze rust en goen. Maar als snel blijken het aardige mensen te zijn, ze hebben 2 meisjes van 1,5 bij zich, Hannah en Chiara. Hannah vindt Jonas helemaal leuk en roept de hele tijd "baby, baby!" zodra ze hem ziet. Ze slaapt in de tent naast ons en nu is Jonas tenminste niet het enige kindje wat vroeg wakker is en weleens huilt snachts.

Geen opmerkingen: