zondag, mei 04, 2008

Dag 17: Las Vegas - Death valley

We zijn vroeg op, het is nog lekker koel. Bagel erin en karren maar. Nog even een stukje over die enge I-15, maar na de afslag naar Pahrump zitten we weer lekker in de woestijn!
We tanken er even. Dan rijden we in een ruk door naar Death Valley.. tenminste dat hadden we willen doen, maar zo’n 25 km ervoor stuiten we op wegwerkzaamheden, waardoor we even een verplichte pauze moesten nemen, want je mocht er maar 1x per kwartier langs.
Als we in furnace creek aankomen blijkt de camping zo goed als leeg. Omdat het in Death Valley nu net na het hoogseizoen is, is de camping weer self-registration, maar dit keer met een apparaat wat ook creditcards lust. We kiezen een lekker plekje uit met veel schaduw en hangen daar ons bonnetje op.. je kan het maar vast hebben!
Dan rijden we naar de furnace creek ranch om te lunchen. Ze hebben er een Veggie Burger! Hij is erg goed en precies wat we nodig hebben. Naast de diner hebben ze ook een general store met souvenirs. We kopen nog wat essentiele zaken voor vrienden en familie en dan zien we... Ravie!! Een hele lieve raven-knuffel met mooie zwarte vleugels en net zo koddig als al die dikke raven die we in de parken gefotografeerd hebben. Ravie moet mee, en hij moet gezellig voorin de camper als we rijden. Dan gaan we de onderste helft van Death Valley verkennen. We rijden naar Badwater basin, het laagste punt in Amerika (en van de “ western hemisphere” , maw alleen in Africa zijn 2 punten die lager zijn) het is een stoere zoutpan, waar het gruwelijk heet is (45 C) maar wel mooi.


Dan rijden we naar devils golfcourse, een plek waar de zoutkristallen een soort van opstaande wandjes hebben gevormd in de aardkorst.. Ook wel mooi, maar op de foto’s te zien was het vroeger spectaculairder.. is het weggeerodeerd ofzo?

We rijden ook de artist drive, een smalle weg waarlangs mooie gekleurde rotsen liggen.. maar we hebben al zoveel mooie rotsen gezien deze vakantie.. het is voornamelijk een excuus om met de airco aan een beetje voort te kabbelen. We gaan ook nog even naar het visitors center waar een museumpje is wat wel aardig is. Dan zijn we echt uitgeput door de hitte en gaan we terug naar de camping. In de schaduw op onze klapstoeltjes met de wind in onze rug is het precies te doen! Eefje leest alweer d’r boek uit.. morgen maar weer een nieuwe.
Als de zon onder is (niet zo spectaculair want het is erg heiig) gaan we koken, dan nog even bloggen, douchen en naar bed. Het blijft vreselijk heet, de thermostaat in de camper heeft maar 2 posities en blijft continu op 99 F (35 C) staan (geen millennium bug maar een death valley bug) pas na half 9 loopt hij terug naar 98 (wow!) en om half 10 staat ie op 93.

vooroordeel verslagen: droge hitte is niet zo erg..... nou, wel dus.. je zweet verdampt gewoon direct lijkt het en het voelt alsof er constant iemand met een hete föhn in m’n gezicht blaast, hmmmmm

vooroordeel bevestigd: in de woestijn is het heet... heeeeel heet

woord van de dag: guns gift certificate
we reden langs een gunshop die dus ook kadobonnen verkocht..

Geen opmerkingen: