zondag, mei 04, 2008

Dag 16: zion - las vegas

Tom is nu voor de verandering een keer eerder wakker. Hij bakt scrambled eggs op een bagel, hmmm. We pakken alles weer in en gaan ervandoor, op pad naar las Vegas. Eerst komen we door het dorpje springfield, best leuk zo te zien. We rijden zo’n honderd mijl en stoppen we dan in het plaatsje Mesquite. We zijn weer in Nevada, de klok kan weer een uur terug! In Mesquite drinken we koffie met wat lekkers bij een starbucks, er is zowaar een terrasje bij en het is aangenaam warm weer. Vlakbij ontdekken we een Wallmart en daar doen we de alllerrrrrrrlaatste boodschappen van de vakantie (hopen we). Mesquite ligt echt midden in de woestijn, het is echt raar als je zo’n grote ge-airco’de supermarkt uitloopt en dan ineens weer op zo’n grote parkeerplaats met zandheuvels aan beide kanten te staan.
Daarna rijden we in 1x door naar Vegas, naar een outletcenter wat we in de pda hebben gezet. We moeten een stuk over de i-15 in Vegas, een hele nare drukke snelweg die door de stad loopt. Het is echt totale chaos en willekeur daar (invoegen van links/rechts soms met en soms zonder invoegstrook, sommige banen slaan ineens af in een richting waar je niet heen wil) Eefje vindt het maar doodeng!
De outletcenter valt een beetje tegen, veel winkels die we niet kennen met of hele hippe tienerkleding (zijn we te oud voor!), of wat oubollige tutkleding (zijn we te jong voor!). We kopen allebei een paar sportschoenen en daar blijft het bij. Dan willen we naar de camping toe, deze is achter het hotel circus circus, aan het einde van de Las Vegas Boulevard. Om niet die enge snelweg meer op te hoeven besluiten we de boulevard helemaal uit te rijden naar de camping. Het duurt een eeuwigheid, er zijn 100 stoplichten en het verkeer staat vast. Wel weer even wennen zo’n drukke stad na al die mooie natuur. De camping ligt weliswaar bij Circus circus, maar het is toch nog wel een eind lopen.. en vanaf Circus circus is het ook weer een eind lopen naar de andere hotels en casino’s. De eerste avond van onze vakantie hebben we doorgebracht aan de zuidzijde van de Strip (= Las Vegas Boulevard) en nu gaan we dus de noordzijde bekijken. Het is 33 graden die dag, hoewel het al tegen het eind van de middag loopt is het toch nog erg warm. We lopen door de fashionmall waar Tom een vest koopt van Abercrombie & Fitch. Dan komen we bij The Venetian. Een hotel wat helemaal nagebouwd is als Venetie.. je hebt er zelfs grachten waar je met een gondel in rond gevaren kan worden. We struinen door het winkelcentrum wat eruit ziet alsof het straatjes zijn in venetie (inclusief gewandschilderde wolkenhemel). We krijgen enorm honger en we komen uit bij een plein wat het plein in Venetie voor moet stellen waaraan het palazzo ducale ligt (ik kom even niet op de naam) In elk geval ziet het er prachtig sfeervol uit. We strijken neer op een italiaans terrasje. Ze schenken er zelfs Peroni!! We eten er heerlijk vegetarisch italiaans en wanen ons in een schoon en fris venetie.. bijna mooier dan in het echt!
Na het eten struinen we verder naar de Forum Shoppes, een enorm winkelcentrum. We komen erachter dat het 1 lange fuik is waar je inloopt en als je eruit wilt moet je dezelfde vreselijk lange weg terug. We hebben zere voeten en zijn moe. We overwegen even met de monorail te gaan, maar voor 5 dollar pp brengt die ons nog op een plek ver van waar we willen zijn. Er rijdt wel 1 bus over de strip, maar die puilt vreselijk uit.. dan toch maar lopen! Als we eindelijk bij de camper zijn is het goed uitpuffen. We checken nog even de mail.. en wat een leuk nieuws, Petra is zwanger! Gefeliciteerd! Leuk om zo toch nog de highlights van het nieuws aan het thuisfront mee te pikken. Dan is het douchen en naar bed... pfff wat is het heet.. het duurt even voor we uitgezweet zijn en in slaap vallen.

woord van de dag: vog
we hadden een krant waarin stond dat ze in Hawaii (ook een Amerikaanse staat!) veel last hadden van Vog = Vulcanic smog, vanwege een vulkaanuitbarsting.

vooroordeel verslagen: in amerika woedt de war on drugs volop. Op het rockstation wat we steeds op hebben staan (ieder uur oude metallica!) is steeds reclame voor een growshop! Dat zeggen ze niet direct zo, maar ze hebben het over Mister Bills exotic tobacco waar je alles kunt kopen voor bijzondere tabak.. hmhmmm.

vooroordeel bevestigd: op datzelfde rockstation worden alle “f*ck’s” netjes vervangen door piepjes, ook in de oude metallicanummers dus :-(

Geen opmerkingen: