dinsdag, mei 12, 2009

Schotland dag 10: Edinburgh

's ochtends gaan we nog even kijken bij Schotlands' kleinste distillery, Edradour. Volgens mijn reisgids zouden ze om 9.30 opengaan, maar het blijkt pas om 10 u te zijn. We moeten even wachten, samen met 2 nogal ongeduldige Japanse echtparen die ookvoor het hek staan. We worden rondgeleid door een oud mannetje in een kilt met een wandelstok. We krijgen een whiskey om te proeven, een filmpje met japanse ondertiteling, een kijkje in de distillery en dan een lang verhaal in het shopje wat ons over moet halen veel te kopen. Ja, deze tour mag dan gratis zijn, het is wel de bedoeling dat we wat kopen. Maar dat is niet erg, want dat waren we toch al van plan.
Van schotland 2009


dit was onze laatste distillery. We rijden in 1x door naar Edinburgh, naar het Gil Dun guesthouse. Het guesthouse ligt in dezelfde buurt als onze b&b waar we 3 jaar geleden zaten. We kunnen gelukkig voor de deur parkeren. We worden geholpen door een hele aardige maar behoorlijke nichterige meneer. Onze kamer is super mooi! Wat een luxe, een prachtige badkamer met een heerlijke ruime douche en een flatscreen-tv in de kamer!

Van Schotland2009 selectie


We gaan het centrum van Edinburgh in lopen. Het is behoorlijk warm weer. Tom ziet iemand met een tas van de Games Workshop en vraagt waar die winkel zit, zo kan ie toch nog een paar mooie miniatuurtjes scoren voor thuis. We lunchen wat bij de O'briens, maar het is niet echt een succes. Dan lopen we naar Princess street, maar de straat ligt helemaal open en het stukje stoep wat over is, is volgepakt met mensen. Na lang lopen komen we eindelijk bij een boekwinkel. Eef koopt een vogelboek waar ze erg mee in haar nopjes is en Tom een warhammer-boek.
Dan gaan we het museum in, toch nog even verder kijken naar die Lewis chessmen die we in Februari in Londen ook hebben gezien. Tom raakt er natuurlijk erg door geinspireerd voor zijn miniatuurtjes. Van het mannetje wat in zijn schild bijt heeft hij nu een mooie sleutelhanger. Verder was er een erg leuke tentoonstelling over robots en een werkende stoommachine en allerlei andere leuke dingen die je zelf kon doen. (eigenlijk voor kleine kinderen natuurlijk.. maar ook leuk voor ons)
Van Schotland2009 selectie


We gaan ook nog even bij het kasteel kijken en de andere mooie gebouwen aan de Royal Mile. We wilden oorspronkelijk bij de Witchery gaan eten, maar toen Eef 4 weken van tevoren wou gaan reserveren was het al vol!! Dus toen heeft ze een week van tevoren een reservering gemaakt bij David Bann een vegetarisch restaurant. Om een uur of half 7 hebben we het shoppen echt wel gezien en strompelen we het restaurant binnen. De menukaart heeft veel weg van ons favo vega-restaurant Kop van t land. De sfeer en uitvoering zijn ook vergelijkbaar, gek dat je zo ver moet reizen om toch weer bij hetzelfde uit te komen! Echt een aanrader voor veggies in Edinburgh! Hoewel we voor het eten nog overwogen om weer een ghost tour te gaan doen hebben we na het eten er eigenlijk geen fut meer voor. Lekker terug naar de guesthouse genieten van onze mooie kamer met een boekje en tv.

Van Schotland2009 selectie

Geen opmerkingen: