vrijdag, mei 08, 2009

Schotland dag 9: Distilleries

Onze laatste nacht in de wigwam is weer behoorlijk stormachtig. Het regent hard als we de wigwam opruimen. Tussen 2 buien door lukt het ons de auto in te pakken. Wat een geluk dat we zo mooi in de zon hebben kunnen wandelen hier en dat het weer omslaat als we toch weggaan!
We rijden in de regen het eiland af. 2 uur later stoppen we bij een restaurantje voor een baked potatoe. Om half 3 stoppen we bij de Dalwhinnie Distillery. Dalwhinnie is de hoogst gelegen distillery in schotland, gemiddeld is het er 6 graden en daardoor hebben ze minder verdamping van alcohol in hun produktieproces. We doen een tour met een heel enthousiast mannetje die zelf ook vanalles afweet van birdwatching, hij vertelt over vogels die dichtbij de deistillery nestelen omdat het er zo lekker warm is.
Hoewel de tour heel erg leuk is vinden we Dalwhinnie toch niet heeel erg lekkere whisky... dus nemen we lekker geen fles mee, maar gaan we gewoon weer verder.

Van schotland 2009


om net iets over 4 komen we bij de Blair Athol Distillery aan. Helaas, de laatste tour is al begonnen en we kunnen niet meer mee. Nou ja, ze maken daar bell's whisky en dat was eigenlijk toch niet echt het beste van het beste, dus we missen niet echt iets.
We rijden het dorpje Pitlochry in. Hier zijn we 3,5 jaar geleden ook geweest! Omdat het niet echt weer is om te kamperen en dat ook niet zo gewldig is voor maar 1 nachtje kiezen we een leuke b&b uit. Wat een luxe, een echt bed en een wc helemaal voor ons zelf! We hebben ook een bad, maar geen douche.. nou ja, je kan met een soort "stetoscoop" 2 rubberen uiteinden over de kraantjes schuiven en dan komt het water uit een klein douchekopje, maar je kunt niet rechtop staan en dat ding gebruiken want dan is de slang tekort.. heeeel apart. We shoppen een beetje in Pitlochry en gaan dan eten bij de Auld Smitty.
Daarna gaan we genieten van het feit dat we een tv en een lekker zacht bed hebben.

1 opmerking:

Judith (van Lau) zei

Wow, wat ziet het er schitterend uit! Hij komt op het lijstje voor over 20 jaar ;-))
dagdag, tot volgende week (we hebben er 'zin an'.)
Juut