vrijdag, mei 08, 2009

Schotland Dag 8: Dunvegan en omstreken

vannacht heeft het enorm gestormd. Het waaide ook in de wigwam, dus Tom heeft weer lekker met zn muts op in de slaapzak gelegen. We doen een beetje relaxed uitslapen en langzaam ontbijten.
Dan rijden we naar het dorpje Dunvegan, waar een kasteel staat. Maar je moet eerst betalen om het kasteel uberhaupt te kunnen zie en volgens ons reisgidsje is het nogal nep, dus besluiten we het maar over te slaan. Een paar kilometer ten noorden van Dunvegan kun je een wandeling maken naar the Coral Beaches.. strandjes die gemaakt zijn van allemaal kleine stukjes koraal.. schijnt... nou, wel hele kleine stukjes koraal dan, zulke kleine stukjes dat wij dat in nederland eigenlijk gewoon zand noemen....
maar ok, het ziet er wel mooi uit, en we zien een zeehond en een paar eidereenden.. en dan ineens ziet we de Johan-lookalike van gister weer aankomen met zn vrouw! Echt wel heeel toevallig! Hij heeft natuurlijk een Great Northern Diver (ijsduiker) in het vizier en we mogen zelfs even zn kijker vasthouden om t beest ook te zien.

Van schotland 2009


We eten iets in een klein bakkerszaakje in Dunvegan (cheese & pickle toasties). Had ik al gezegd dat Skye zo op Ijsland lijkt? Dunvegan is na portree de belangrijkste plaats in het noorden van Skye, maar er zijn eigenlijk alleen maar 4 boerderijen 3 b&b's en een bakkertje, niet eens een supermarktje of iets.
We rijden naar Neist Point, het meest westelijke punt van Skye vanwaar je ook prachtige uitzichten hebt over de oceaan en de kust. Er staat een imposante vuurtoren die meer aan Fata Morgana in de Efteling doet denken
Van schotland 2009

We zien er onze eerste Jan-van-Genten die druk aan het vissen zijn en nestelende stormvogels. Oh en we zien er ook onze eerste Nederlanders, een bijzondere waarneming!

's avonds lopen we nog even een langs de weg van Portnalong voor wat laatste foto's in de avond zon. Morgen gaan we alweer weg en we willen zoveel mogelijk van Skye opsnuiven en meenemen want het is hier prachtig. Het is een soort mini-Ijsland maar dan met aardige warme mensen en een beter klimaat. Hier een foto van de zalmkwekerij die je vanaf de weg kon zien.

Van schotland 2009


en nog een foto vanaf de pier bij zonsondergang van de bergen die MacLeods' tables heten
Van schotland 2009

Geen opmerkingen: