dinsdag, mei 05, 2009

Schotland Dag2: Kamperen in Fort William

Om half tien komen we met de boot aan in Newcastle.
Toch stiekum niet zo heel lekker geslapen; snachts waren er een paar grote golven en ineens gingen er tegelijk een paar auto-alarms af. Eefje schrok zich wild en dacht in eerste instantie dat we gingen zinken (in tweede instantie niet meer hoor, maar je schrikt toch akelig wakker) en toen kon ze niet meer slapen en toen ging ze liggen lezen in haar nieuwe Stephen King "Duma Key" en toen kon ze helemaaaaal niet meer slapen.
We rijden "binnendoor" over allemaal landweggetjes richting Edinburgh, Stirling, Callander. In Callander stoppen we bij de Wee But 'n Ben Bistro waar ze lekkere vegetarische en biologische broodjes serveren. We zitten meteen in de highlands, kunnen het niet laten alvast wat souvenirs in te kopen en we doen ook vast boodschapen omdat de winkels misschien al dicht zijn als we in Fort William zijn.
In Callander is het koud en bewolkt maar droog, als we verder rijden door de Glen Coe begint het er steeds dreigender uit te zien met mistflarden en een geelgrijze donkere lucht. Als er 1 ding vervelend is, is het wel je tent opzetten als het regent... en jawel hoor, vlak voor we bij Fort William aankomen begint het te druppelen.
gek genoeg valt de regen erg mee, het valt niet met bakken uit lucht. Op de camping is het rustig, maar niet uitgestorven, er zijn zeker nog wel 10 andere tenten en een kudde campers (nwaa, wie gaat er nou in een camper zitten! :-))

Als ons tentje eenmaal staat is het kampeergevoel weer helemaal terug en gaan we fluitend staan koken in de regen.
Onze nieuwe slaapzakken komen goed van pas in de frisse nachtlucht
Van Schotland2009 selectie


Van Schotland2009 selectie

Geen opmerkingen: